ELEKTRONIKUS BANKI RENDSZEREK

MultiCash Transfer

A MultiCash (MC) Transfer egy teljesen automatizált kommunikációs interfész a felhasználó (cég) és a bankja között. Elsősorban azoknak a vállalatoknak nyújt ideális megoldást, amelyek egy hagyományos elektronikus banki rendszer szolgáltatásaiból csak a biztonságos adatcserét kívánják igénybe venni, mert a vállalati pénzügyi rendszer az összes többi feladatot – Cash management, megbízások felvitele és jóváhagyása stb. – ellátja. Az MC Transfer alkalmazással egyenleg- és mozgásinformációk kérhetőek le a banktól és azonnal továbbíthatóak kiértékelésre a könyvelő- vagy egyéb rendszer felé. Ehhez hasonlóan a könyvelőrendszer által előállított fizetési megbízások is automatikusan begyűjthetőek és továbbküldhetőek a bank felé. A megoldás arra is lehetősége nyújt, hogy kiegészítő állományokat (pl. kártyakivonatok) küldjünk és fogadjunk a bankból. A MC Transfer egy könnyen kezelhető adminisztrációs felülettel rendelkezik. Itt állítható be a banki kommunikáció a felhasználói igényeknek megfelelően úgy, hogy minden funkció teljesen automatikusan futhasson. Az alkalmazással feldolgozhatjuk a banktól lekért adatokat, figyelemmel kísérhetjük a számlák forgalmát, mozgásait, egyenlegeit, valamint listákat készíthetünk és kinyomtathatjuk azokat. A rendszer egyéb moduljai az eseti (ad hoc) megbízások felviteléhez készültek. Az alkalmazás – szükség szerint – WEB-es (internet-böngésző) felületen is elérhető; ahol a döntéshozók aláírhatják a megbízásfájlokat.

A MultiCash Transfer alkalmazás előnyei
Mivel a MultiCash Transfer- ugyanúgy, mint a MultiCash termékcsalád egyéb tagjai - több-bankos alkalmazás. Ezért lehetőséget nyújt az ügyfelek számára, hogy a megoldás segítségével teljes banki forgalmukat lebonyolíthassák:
 • A teljesen automatikus (felhasználói bejelentkezés és beavatkozás nélküli) mód lehetővé teszi a számlavezető és egyéb rendszerekkel való optimális kapcsolat kialakítását.

 • Az Omikron Magyarország konzultánsa az ügyféllel történő egyeztetés után, a bank számára legmegfelelőbb beállítást fogja előkészíteni. A cél a kommunikáció legmagasabb szintű automatizálásának megvalósítása és az ügyfél maximális megelégedettségének biztosítása.

 • A belföldi és külföldi adatformátumok és szabványok legszélesebb körű támogatása.

 • Magas szintű biztonság: elektronikus aláírás akár WEB-es felületről is

 • Nyitott architektúrájának köszönhetően könnyen beilleszthető a meglévő környezetbe, vállalati struktúrába.

 • Több-bankos, moduláris alkalmazás, mely az összes kommunikációs standardot támogatja.

A MultiCash Transfer standard moduljai
 • MC Transfer adminisztrációs modul: Itt határozhatók meg a rendszerhez való hozzáférési jogosultságok, illetve az egyes bankokkal folytatandó adatcserére vonatkozó szabályok, mint például a kommunikációs protokoll vagy az adatcsere gyakorisága, időzítése. A tevékenységek története és státusza is itt ellenőrizhető.
 • Fájlkezelő: E modul teszi lehetővé a döntéshozók számára, hogy elektronikusan aláírják az elküldendő megbízásokat, illetve az összes, a rendszer által vezérelt adatcseréről is részletes információkat kapnak. A modul - a banki igényeknek megfelelően - WEB-es felületen is elérhető.
 • Kommunikációs modul: Ez a modul szolgál a bankkal vagy bankokkal folytatott adatcsere lebonyolítására. A lekért adatokat a rendszer egy megadott könyvtárba helyezi el, míg a megbízások a beállításoktól függően idő- vagy eseményvezérelten kerülnek elküldésre. A modul szervizként is installálható.
Kiegészítő modulok:
 1. Elektronikus aláírás

 2. CashManagement

 3. Fizetési modulok

 4. WEB-es felület

 5. Kommunikációs protokollok exportálása (külső monitorozó rendszerekhez való beolvasáshoz)

 6. Konverziós programok - az ügyfél igényei alapján