PÉNZÜGYI TRANZAKCIÓS (EGYEZTETŐ) RENDSZEREK

Corona Cash

A Corona Cash a SmartStream cég által kifejlesztett Corona termékcsalád legismertebb tagja, mellyel a bankok a nostro- és belső számlák kivonatainak és tételeinek automatikus egyeztetését végezhetik el. A magas – 90 % feletti – automatikus egyeztetési aránynak köszönhetően a fókusz a kivételek kezelésén, a reklamáción van, valamint a dolgozókon, akik idejüket nagymértékben a problémás ügyek kivizsgálásának és megoldásának szentelik. A rendkívül magas egyeztetési arány a rugalmas, felhasználók által beállítható egyeztetési feltételeknek köszönhető, melyek bármikor módosíthatók és finom-hangolhatók. 

A Corona Cash főbb jellemzői
A Corona Cash egyeztető rendszert úgy tervezték, hogy a legnagyobb mértékben megfeleljen a számlaegyeztetés során felmerülő igényeknek, így az 1:1 arányú egyeztetés mellett alkalmas az 1:M, N:1 és N:M típusú egyeztetések megvalósítására is. 
A Corona Cash alkalmazás nem csak a kis/közepes méretű bankok, hanem a nagyobb bankcsoportok számára is tökéletes választás, mert a rendszer sajátos felépítésének és jogosultságkezelői funkcióinak köszönhetően a legbonyolultabb szervezeti munkamegosztást is képes modellezni, így lehetővé teszi, hogy egymástól függetlenül több osztály is dolgozhasson ugyanazon a rendszeren. A felhasználók a törzsadatokat közösen használhatják, ugyanakkor ezzel egyidejűleg mindegyik osztály a saját igényeinek megfelelően alakíthatja a rendszert, és csak a saját specifikus adatait fogja látni
  • előkészített referencia-, illetve összegalapú egyeztetési eljárások,

  • a felhasználók által beállítható automatikus egyeztetési feltételek,

  • felhasználói limitek a manuális egyeztetésekhez és javaslatokhoz,

  • képzett referenciák használata az automatikus egyeztetéshez,

  • javaslatok jóváhagyása más felhasználó által (4-szem elv),

  • a manuális egyeztetést megkönnyítő tételkereső funkció a lehetséges tétel-párok kigyűjtéséhez,

  • rendszerszintű vagy egyénekre lebontott standard lekérdezések kivonatokra, tételekre, tételcsoportokra,

  • keresztlekérdezések a Corona Cash/Confirmations és Securities moduljai között,

  • auditáló funkció.

Corona Intra-Day
A Corona Intra-Day modul a SmartStream cég a napközbeni egyeztetést megvalósító alkalmazása. 
A megoldás valós idejű pénz- és likviditáskezelői rendszerként funkcionál; használatával a felhasználók megtervezhetik az aznap lekönyvelésre kerülő tételeiket, illetve monitorozhatják a számlára beérkező összegeket. Az Intra-Day üzenetek Corona Cash modulba történő integrálásával a bankok a napközbeni egyenlegeiket is nyomon követhetik.

Az alkalmazás az MT210, MT202-MT205, MT900-MT910, MT103, MT400 és MT942 üzenettípusok egyeztetését végzi el. Az üzenetek beérkezésekor először végrehajtja a szükséges ellenőrzéseket, majd megkezdi az üzenetek egyeztetését a felhasználók által meghatározott egyeztetési feltételek alapján.
Mindkét, fentebb ismertetett egyeztető megoldás mellé javasoljuk az integrált Corona Investigations modul használatát, mellyel biztosítható, hogy az egyeztető rendszerek által felfedezett problémás tételek kivizsgálásának folyamata már a felfedezés pillanatában, akár teljesen automatikusan megkezdődhessen.