PÉNZÜGYI TRANZAKCIÓS (EGYEZTETŐ) RENDSZEREK

Corona Confirmation

A Corona Confirmations a bankok közötti pénzpiaci üzenetek (FX, MM és derivatív ügyletek) valós idejű egyeztetését végző modul. Elvégzi a rutinmunkák nagy részét, így lehetővé teszi, hogy a banki alkalmazottak a hibás tételek nyomon követésére koncentrálhassanak. 
Segítségével radikálisan csökkenthető a hibás műveletek lehetősége. Ha egy ügyletre vonatkozó üzenet visszaigazolása adott időn belül nem érkezik meg, a rendszer felhívja a figyelmet a lehetséges hibára.

Az alkalmazással a beérkező konfirmációk mintegy 90%-a automatikusan egyeztethető. Ez az igen magas automatikus egyeztetési arány a felhasználók által beállítható és finomítható egyeztetési paramétereknek, illetve a modul speciális funkcióinak köszönhető, melyek további lehetőségeket kínálnak az automatikus egyeztetés hatásfokának javítására. A "Szövegkonverziós szabályok" és a "Standard fizetési utasítások" - funkciók akkor is lehetővé teszik az üzenetek egyeztetését, ha a partnerbankok nem tartják be szigorúan a SWIFT előírásait (például a bank nevét adja meg a SWIFT/BIC cím helyett). A megoldás "Automatikus korrekció" funkciója révén támogatja a SWIFT Amend és Cancel kódok kezelését is. 

A Corona Confirmations megoldással az egyeztetés során 2 vagy akár 3 üzenet (bróker) is szembeállítható. Az üzenetmegőrzési idő (archiválási periódus) munkaterületenként és üzenettípusonként is megadható, így lehetővé válik, hogy a különböző SWIFT üzenetek különböző ideig legyenek elérhetőek. Az üzenetek esedékességének időtartama partnerenként, üzenettípusonként és SWIFT kódonként határozható meg, így a lejárt esedékességű üzenetek könnyen kikereshetők és feldolgozhatók. A (pl. hiányzó vagy hibás konfirmáció okozta) lejárt esedékességű üzenet automatikus beazonosításával a felhasználók idejüket a problémás tétel kivizsgálásával tölthetik, ezzel is növelve a hatékonyságot.
A Corona Confirmation előnyös, mert
  • Támogatja az összes standard SWIFT konfirmációs üzenetet (MT300, MT320, 330, 350, MT305, 340, 341, 360, 361, 362 és MT021).
  • Kapcsolódni tud a Corona Cash számlaegyeztető programhoz, s így a fizetési oldalt is bele lehet vonni a pénzpiaci ügyletek konfirmációinak egyeztetésébe. E kapcsolódási pont segítségével kideríthető, hogy adott ügyletekre vonatkozóan a fizetések megtörténtek-e. Amennyiben a kifizetések már megtörténtek, az ügyletek konfirmációi akár egyoldalúan is egyeztethetők, még akkor is, ha a partner vagy a bróker konfirmációja még nem érkezett meg.
  • Támogatja a standard statisztikai adatok előállítását, mint például az egyeztetési statisztika.
  • Export funkciója révén a felhasználó a rendszerben előállított adatlistákat más alkalmazásokba (pl. Excel) exportálhatja, vagy más osztályoknak küldheti el.
  • Sajátos felépítésének és jogosultságkezelői funkcióinak köszönhetően a legbonyolultabb szervezeti munkamegosztást is modellezni képes, és így lehetővé teszi, hogy egymástól függetlenül több osztály is ugyanazon a rendszeren dolgozhasson. A felhasználók a törzsadatokat közösen használják, ugyanakkor ezzel egyidejűleg mindegyik osztály a saját igényeinek megfelelően alakíthatja a rendszert, és csak a saját specifikus adatait fogja látni.

A SmartStream cég egyeztető megoldásának, a Corona Confirmations rendszernek a segítségével Ön sikeresen redukálhatja a manuális munkák mennyiségét, s ezzel egyidejűleg maximalizálhatja az egyeztetés hatékonyságát a bankjában. 

Az egyeztető megoldás mellé javasoljuk az integrált Corona Investigations modul használatát, mellyel biztosítható, hogy a rendszerek által felfedezett problémás konfirmációk kivizsgálásának folyamata már a felfedezés pillanatában, akár teljesen automatikusan, megkezdődhessen.